14/06 2017

Siren har fått en ny hemsida

Nu lanserar Siren en ny hemsida. Sajten har en uppdaterad grafisk profil, och domineras av bilder på nyhetsbyråns medarbetare.

 

– Vi ville skapa en personligare känsla, och samtidigt visa vilka proffs det är som jobbar här, säger Sirens chefredaktör Emma Boëthius.

 

Den nya sajten är responsiv, och fungerar med andra ord bättre för den som surfar via en mobil eller surfplatta. Den är dessutom tydligare, och enklare att navigera på än tidigare. Tanken är att besökare snabbt ska få en bild av vad Siren gör – och av hur tjänsten kan skräddarsys. Exempelvis är lokala nyheter, riksnyheter och medicinnyheter tydliga block. Varje kategori representeras av en av Sirens journalister.

 

– Alla som jobbar på Siren är specialister inom sina specifika ämnesområden. De är otroligt skickliga. Det är kul att kunna lyfta fram dem, och vad de gör, på ett effektivt vis, säger Emma Boëthius.

 

I samband med arbetet med den nya hemsidan har ett antal olika Sirenanvändare fått tycka till om nyhetsbyrån. Intervjuer med dessa samlas under en egen rubrik, för att ytterligare tydliggöra hur kunder kan använda sig av Siren.

 

– Det har varit kul att ta del av alla konkreta omdömen från användarna. Vi har fått ett väldigt gott betyg, vilket är ett fint kvitto att det hårda jobb redaktionen lägger ner uppskattas.

 

Bakom utformningen av sajten ligger den prisbelönta designbyrån Gistvall Holm. Samtliga bilder är tagna av fotografen David Lagerlöf, vinnare av Årets bild 2017.

 

Och utvecklingen fortsätter: Näst på tur för relansering är Sirens kundwebb – ett arbete som kommer att påbörjas efter sommaren.