Banner Image

Jobba hos oss

Att arbeta på Nyhetsbyrån Siren innebär att du lär dig grunderna till all grävande journalistik. Vi är en liten, specialiserad redaktion med ett 10-tal reportrar, som alla är proffs på myndigheter, databaser och vilka offentliga källor som är intressanta att granska. Vi söker ofta nya reportrar och redaktörer som kan stärka gruppen ytterligare.

Är du intresserad av att jobba på Siren så tveka inte att kontakta oss och presentera dig via adressen jobb@siren.se

Just nu söker vi vikarier inför sommaren 2022

Vill du jobba med snabb grävande journalistik? Ser du människoödet i de byråkratiska formuleringarna? Gillar du utmaningen att hitta nyheten i en omfattande myndighetshandling och sammanfatta den i några få meningar?

Då skulle du trivas på Nyhetsbyrån Siren i sommar.

Siren bevakar över 600 myndigheter åt en majoritet av landets nyhetsredaktioner. Vi levererar helt egna nyheter, till såväl lokala medier som till de rikstäckande aktörerna.

För att klara av det måste vi både samarbeta och tänka nytt. Här får man jobba med duktiga journalister och smarta tekniska lösningar. Så sent som i höstas belönades Nyhetsbyrån Siren med Guldspadejuryns specialpris ”för att under lång tid ha främjat den undersökande journalistiken, genom att med offentlighetsprincipen som metod skapat ett viktigt verktyg för grävande journalister i hela Sverige.”

Nu behöver Sirens reportrar semester. Vi söker därför sommarvikarier till vår trevliga redaktion på Södermalm i Stockholm.

Vi vill att du har relevant utbildning, och tidigare erfarenhet som journalist är meriterande.

Skicka din ansökan till Sirens redaktionschef Ulf Fahlén på jobb@siren.se. Rekryteringen sker fortlöpande.

Sista ansökningsdag är 4 april.