Banner Image

Jobba hos oss

Att arbeta på Nyhetsbyrån Siren innebär att du lär dig grunderna till all grävande journalistik. Vi är en liten, specialiserad redaktion med ett 10-tal reportrar, som alla är proffs på myndigheter, databaser och vilka offentliga källor som är intressanta att granska. Vi söker ofta nya reportrar och redaktörer som kan stärka gruppen ytterligare.

Är du intresserad av att jobba på Siren så tveka inte att kontakta oss och presentera dig via adressen jobb@siren.se

Just nu söker vi en krimreporter till Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren för tillsvidareanställning

Är du en reporter som kan hitta den undangömda kopplingen mellan kriminella aktörer på sidan 237 i en förundersökning? En journalist som snabbt kan gå igenom ett stort antal rättsliga dokument och finna avvikelser som är intressanta att uppmärksamma? En välorganiserad researcher som vill bygga en kunskapsbank för att förstå skälen till att brottsligheten ser ut och utvecklas som den gör i samhället? En skribent som snabbt kan sammanfatta en hovrättsdom till en nyhetstext på 350 tecken? Kort sagt en krimnörd, som vet allt om hur rättsväsendet fungerar när personer blir misstänkta för brott och ska ställas till svars?

Då skulle du trivas som krimreporter på Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren. Just nu finns ett sällsynt tillfälle att söka tjänsten för tillsvidareanställning. 

Acta Publica är Sveriges ledande researchföretag. Här arbetar några av landets bästa researchers bland annat med att kartlägga individer och företag kopplade till organiserad brottslighet och religiöst eller politiskt motiverad extremism. Acta Publicas databaser används av ett stort antal medier, företag och organisationer. 

Siren bevakar över 600 myndigheter åt en majoritet av landets nyhetsredaktioner. Nyhetsbyrån levererar helt egna nyheter, till såväl lokala medier som till de rikstäckande aktörerna, och belönades 2020 med Guldspadejuryns specialpris för att “med offentlighetsprincipen som metod ha skapat ett viktigt verktyg för grävande journalister i hela Sverige.”

Acta Publica och Siren är organiserade som bifirmor under Panoptes AB. Rollen som krimreporter innebär dels att du kommer att hitta nyheter och skriva korta nyhetstexter utifrån Sirens bevakning av allmänna handlingar. Dels att du ska fördjupa Acta Publicas kunskap om fenomen kopplade till kriminalitet genom att samla in och organisera relevant information. 

Vi söker dig som:

  • Har ett dokumenterat specialintresse för krimbevakning.
  • Har tidigare erfarenhet av journalistiskt arbete.
  • Är kreativ och vetgirig.
  • Är prestigelös, trivs med att samarbeta och saknar behov av framhäva din egen insats i journalistiskt arbete.

Driv och vetgirighet är viktigare än lång erfarenhet så tveka inte att höra av dig om du tror att du är rätt person för jobbet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning.

Skicka din ansökan till adressen jobb@siren.se. Intervjuer sker fortlöpande.

Sista ansökningsdag är 18 september.