02/10 2019

Ulf Fahlén ny redaktionschef på Siren

Ulf Fahlén tillträder en nyinrättad tjänst som redaktionschef och ansvarig för redaktionens arbete och utveckling på Nyhetsbyrån Siren. Ulf har flera års erfarenhet på nyhetsbyrån, först som reporter, och de senaste åren som nyhetschef och chefredaktörens högra hand.

– I Ulf har byrån en förträfflig arbetsledare med gott publicistiskt omdöme, osviklig nyhetskänsla och gedigna kunskaper i offentlighets- och sekretesslagstiftning, säger vd Matti Larsson.

Ulf Fahlén har en bakgrund på Arbetarbladet och på Expressen. Utöver en journalistutbildning för akademiker från Södertörns högskola har Ulf en kandidatexamen i kulturantropologi från Uppsala universitet, kryddad med statskunskap och nationalekonomi. Han har även läst franska på Accord Ecole de Langues i Paris.

– Det är en fröjd och en ära att få leda en så begåvad redaktion. Siren ska fortsätta vara en pålitlig leverantör av egna nyheter och en pålitlig beskyddare av offentlighetsprincipen. I vår nya organisation, med arkivet Acta Publica under samma tak, får vi dessutom möjlighet att utveckla nyhetsarbetet på ett helt unikt sätt. Jag ser fram emot det, säger Ulf Fahlén.