02/05 2016

Ulf Fahlén blir nyhetschef på Siren

Reportern Ulf Fahlén tar över rollen som nyhetschef på Siren från och med maj. Ulf värvades till nyhetsbyrån 2014 från Expressen, och har tidigare jobbat på bland annat Arbetarbladet. Enligt Sirens chefredaktör Emma Boëthius kommer han att vara en nyckelspelare i det redaktionella utvecklingsarbetet.

 

– Ulf är en otroligt duktig journalist, med en träffsäker språkkänsla och en fallenhet för nyhetsvärdering. Han har ovanligt lätt för att sätta sig in i komplicerade ärenden och lyfta fram det som är relevant och berör, vilket är själva kärnan i Sirens nyhetsarbete.

 

Ulf Fahlén ser fram emot sin nya roll.
– Det är förstås både hedrande och inspirerande att få chansen att vara med och utveckla en så vass och viktig redaktion som Siren, säger han.

 

Som nyhetschef kommer Ulf bland annat att driva nyhetsbyråns pågående arbete inom robotjournalistik.

 

– Redaktionen tar fram över tusen nyhetsutskick – varje dag. Vi har ett enormt material, och att skapa texter med hjälp av algoritmer är därför något som lämpar sig särskilt väl för just vår verksamhet, säger Emma Boëthius.

 

Nyhetsbyrån Siren har jobbat med robotjournalistik under flera år, men är just nu inne i en extra expansiv fas.

 

– Det här är en väldigt positiv utveckling. Vi ser över sätt att både förbättra och förenkla vårt nyhetsarbete. Ulf har en omfattande kunskap om våra olika flöden, och många kloka tankar om hur myndighetsbevakningen kan effektiviseras.