03/06 2019

Siren, Acta Publica och Be Informed går samman

För mindre än tre år sedan började ägarna till Piscatus och Nyhetsbyrån Siren att samarbeta kring arkivtjänster. Tillsammans har gruppen lanserat arkivbolaget Acta Publica och rapportföretaget Be Informed.


Nu samlas alla verksamheter under en gemensam flagg. Ett holdingbolag, Arvakur Holding, förvärvar samtliga aktier i rörelsebolagen Siren, Acta Publica och Be Informed. Bolagen kommer att integrera produktion, marknad och innovationsarbete. 

– Personkemin mellan oss i gruppen har varit fruktsam. Vi har skapat nya tjänster, utvecklat avancerade AI-lösningar, hittat nya affärsområden och segment. Nu tar vi samarbetet till en ny nivå, säger Sirens VD Matti Larsson.

– Sammanslagningen innebär att vi blir betydligt slagkraftigare och kan utveckla våra verksamheter mer effektivt. För kunderna har samarbetet redan lett till att vi lagt till flera nya informationskällor som gynnat båda verksamheternas kunder. Nu kommer vi att i skärningen mellan verksamheterna kunna erbjuda nya tjänster som till exempel abonnemang på färdiga bevakningslistor, säger Mikael Ekman, vd på Acta Publica.


Arvakur Holding ägs till 50 procent av Siren Holding, som ägs av tre av de ursprungliga grundarna till Siren – Matti Larsson, Anders Nilsfors och Magnus Karlén. Den andra halvan ägs av Robert Aschberg, Martin Fredriksson, Mikael Ekman och Jiri Pallas. Styrelseordförande i Arvakur är Robert Aschberg.