11/06 2014

Nyskapande grafik i Sirens valbevakning

Siren gör inför valet 2014 en unik grafiksatsning, som möjliggör för lokala och regionala medier att använda skräddarsydda grafer med information från respektive bevakningsområden.

 

– Vi arbetar ofta med nyhetsmaterial som lämpar sig väl för grafik. Valprojektet är ett sätt att utvärdera en ny teknik för att framställa lokalt skräddarsydda grafer, med bas i ett omfattande journalistiskt källmaterial, säger chefredaktör Matti Larsson.

 

Nyhetsbyrån Siren fick 2010 ett hedersomnämnande av Gulspadejuryn för granskningen av valets kandidater. Årets tema är den politiska klassen. Sirens valsajt politiskaklassen.se kommer att vrida och vända på kandidaterna till höstens val. Vilka är det som vill representera oss och vilka grupper i samhället har störst representation i den politiska klassen?

 

– Med 2010 års valbevakning som grund har vi ett unikt referensmaterial. Det gör att vi kan belysa den politiska klassens utveckling sedan förra valet, såväl på riksnivå som lokalt, säger Annie Hellquist, som ansvarar för Nyhetsbyrån Sirens valbevakning.

 

Mer information ges av chefredaktör Matti Larsson eller valredaktör Annie Hellquist, 08-7203117.