14/04 2016

Emma Boëthius ny chefredaktör

Emma Boëthius tar över som chefredaktör på Nyhetsbyrån Siren efter Matti Larsson. Matti Larsson fortsätter som vd för bolaget.

 

Emma Boëthius rekryterades till Nyhetsbyrån Siren från Expressen 2014, där hon jobbat i nio år, främst digitalt. På Expressen arbetade Emma bland annat som nyhetschef, nöjeschef och inhoppande editionschef. Hon var en av de redaktionella chefer som arbetat aktivt med utvecklingen av Expressens olika kanaler och nya affärsmodeller och satt under sex år med i Expressens digitala ledningsgrupp. Som reporter fick hon 2008 en hedersguldspade efter en granskning av Casino Cosmopol. Hon har också erfarenhet från lokalpress.

 

På Siren har Emma Boëthius hittills arbetat som nyhetschef. I sin nya roll som chefredaktör kommer hon att få ett övergripande journalistiskt ansvar för nyhetsbyrån. Sirens vd Matti Larsson är mycket glad över att Emma tackat ja:

– Emmas mångsidiga journalistiska kunskap och gedigna bakgrund som arbetsledare kommer att vara perfekt när hon nu tar över jobbet som chefredaktör. Hon har stor förståelse för våra kunders olika behov, viktig erfarenhet av förändringsarbete, en digital spetskompetens och ett fantastiskt driv.

 

Emma Boëthius är hedrad av uppdraget.

– Det här är ett drömjobb. Siren är en av Gräv-Sveriges viktigaste aktörer, och det enorma jobb våra medarbetare gör varje dag är unikt. Att få leda och utveckla det journalistiska arbetet på en så pigg och kunnig redaktion som Siren känns som en fantastiskt rolig utmaning.

 

Nyhetsbyrån Siren skickar varje dag ut 3000 nyheter och nyhetsunderlag till stora och små redaktioner, över hela Sverige. Varannan sekund laddar ett nyhetsföretag ner en nyhet med Siren som källa.

– Siren satsar just nu på stora utvecklingsprojekt. Vi lanserar just nu ett nytt arkivbolag tillsammans med Piscatus och utforskar samtidigt fler sätt att använda vårt unika och omfattande material. Det finns också mer att utveckla inom den robotjournalistik som vi jobbat med i flera år. Med Emma som chefredaktör känner jag mig trygg i att nyhetsbyråns journalistik vilar i goda händer, samtidigt som jag som vd får chansen att lägga mer kraft på att utveckla andra delar av Siren.

 

Före mer information, vänligen kontakta:

Emma Boëthius, 0702-235673

Matti Larsson, 0722-135510