Banner Image

Jobba hos oss

Att arbeta på Nyhetsbyrån Siren innebär att du lär dig grunderna till all grävande journalistik. Vi är en liten, specialiserad redaktion med ett 15-tal reportrar, som alla är proffs på myndigheter, databaser och vilka offentliga källor som är intressanta att granska. Vi söker ofta nya reportrar och redaktörer som kan stärka gruppen ytterligare.

Siren söker sommarvikarier

Är du en effektiv och prestigelös reporter, som kan fånga en nyhet i en bra ingress? Då behöver vi dig på Siren i sommar.

Nyhetsbyrån Siren sysslar med snabb grävande journalistik, och bevakar myndigheter åt fler än 300 redaktioner. Vi levererar helt egna nyheter, till såväl lokala medier som till de rikstäckande aktörerna. På Siren gillar vi att utveckla den digitala journalistiken, och att hitta egna sätt att skapa nyheter. I höstas nominerades vi till Stora journalistpriset i klassen Årets förnyare, för vår nyhetsrobot Robotea.

Nu behöver våra duktiga reportrar semester. Vi söker därför sommarvikarier till vår trevliga redaktion på Södermalm i Stockholm. Vi vill att du ska ha relevant utbildning och erfarenhet som journalist, och att du lockas av tanken på att vaska fram guldkornen i en bred flod av myndighetshandlingar.

Skicka din ansökan till Sirens chefredaktör Emma Boëthius på jobb@siren.se. Rekryteringen sker fortlöpande, så hör gärna av dig redan nu!